martes, 16 de diciembre de 2008

HISTÒRIA DE LA COLLA

Història


La Colla Gegantera “La Xerinola” (Baix Llobregat), va ser creada per un grup de joves de diferents colles geganteres l´any 2006. El 17 de desembre d´aquest any es va realitzar l´acte de presentació i bateig del Gegant L´Avi Josep Andreu (pagès),en representació a l´agricultura de la Vila del sg. XIV-XV.Aquest actes es varèn realitzar a l´Esglèsia de Sant Esteve i per els carrers.Tenint com a padrins els Gegants de Roses i la Geganta Rateta Neus de Poboleda. També tenim un grup de capgrossos què data del 24 de Juliol de 2004, ell és : el Pagèset, l´Àlex.

Durant aquests cinc anys d´existència,hem recorregut un gran viatje per el món dels gegants on hem estat presents a Catalunya,Castella la Manxa i Illes Balears. Hem organitzat tres trobades geganteres (bateig, 9ªTrobada Gegantera a Cervelló organitzada per La Xerinola i Cervelló i l´any 2008 a Sant Mateu de Vallirana).Hem participat en diferents Ciutats Geganteres de Catalunya a: Capellades – capgròs,Sant Joan Despí,Sant Vicenç dels Horts,Tàrrega,Manlleu i per part de la Trobada Nacional de Capgrossos hem sigut presents a:
Manresa,Alcarràs i Juneda .



























En el marc de l´Assemblea anual de l´ACGC l´any 2007 a Sant Joan Despí, varèm entrar a formar part de aquesta gran entitat tenin el dret a votar Ciutats Geganteres,Trobades Nacionals,coses per aprovar com ara juntes,vocals,grups etc...nosaltres sóm els socis nº 457,tot i què l´agrupació la formen a dia d´avui unes 300 colles aproximadament. També formem part de la Federació de Colles Geganteres del Baix Llobregat sent la 30 colla apuntada en la Federació.

La Colla està formada per una desena de persones,repartides entre portadors de gegants i els capgrossos. També en ocasions on és requereix han vingut grups de grallers de : La Vall de Sitges (padrins grallers del Bateig),Santpedor i grallers diversos.

Sortides destacades :

· “I Fira Món Geganter”. Pineda de Mar (Catalunya). Març 2007
· I Pujada a Montserrat de la Colla Gegantera “La Xerinola”,(Catalunya). Juny 2007
· “I Encuentro de Gigantes” a Barajas de Melo,(Castella la Manxa,Conca). Agost 2007

· “Festes de Sant Jaume” a Es Castell ( Illes Balears,Menorca). Juliol 2008
· Trobada Internacional de Gegants a Montblanc (Catalunya). Maig 2009 · " Cursa La Mitja Marató de Granollers" a Granollers (Catalunya). Gener 2010 .Els tercers classificats a la Gran cursa què aplega vora els 25 gegants !!!


No hay comentarios: